Jedan od supetarskih napadača na sezonce i vatrogasca i sam je vatrogasac

Jedan od dvojice mladića koji je pritvoren zbog napada na sezonske radnike, od kojih su dvojica bila srpske nacionalnosti, ali i vatrogasca koji ih je pokušao zaštititi i sam je vatrogasac, doznaje se u DVD-u Pučišća.

Kolege pritvorenog 22. godišnjaka iz pučiškog DVD-a za Hinu su rekle da posljednjih pet godina, koliko je njihov član, s njim nikada nisu imali problema, ali i dodali da ne podržavaju nikakav oblik nasilja, navodi Hina.

Pučiški vatrogasac je zajedno sa 19. godišnjakom i još nekoliko osoba oko 4 sata napao tri mladića i djevojku tražeći Srbe, a kada je 26-. godišnji supetarski vatrogasac stao u odbranu četvoro sezonaca napao ga je i teško ozlijedio.

Utvrđeno je i da je isti 22-. godišnjak 2018. godine učestvovao u incidentu na benzinskoj pumpi kod Beograda, nakon koga je pritvoren. Ubrzo se za njega založio hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević, nakon čega je pritvoreni vatrogasac ostvario kontakt sa svojom porodicom.

Kako se doznaje od bračkih vatrogasaca, Upravni odbor DVD- a Pučišća na disciplinskom postupku će odlučivati koje će posljedice snositi zatvoreni 22. godišnjak.

 (Fena)