Predao se Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, za kojim je MUP RS raspisao potjernicu, predao se u MUP Kantona Sarajevo u srijedu oko 22 sata, prenose mediji.

Nakon ispitivanja, izvršena je njegova predaja MUP-u Republike Srpske, a potom je prebačen u KPZ Tunjice.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila, kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

Mediji prenose da je prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Zbog ubistva Krunića i Pavlovića, ranije su uhapšeni Emilio Baldo, Goran Milanović, Rodoljub Gajić, Sreten Popović, te braća Nermin i Armin Ćulum.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.