Migranti u incidentu povrijedili tri policajca u Bihaću

Tri policijska službenika lakše su povrijeđena danas prilikom kontrole privatnog smještaja u kome je boravila grupa migranata, koja je u prethodnim danima učestvovala u nekoliko incidentnih situacija.

“Prilikom ulaska u privatni objekat u centru Bihaća, naišli smo na otpor tu smještenih lica i tri su policijska službenika lakše povrijeđena. Takođe, tri su migranta lišena slobode i u toku je njihovo procesuiranje. Radi se o koordiniranoj akciji Kantonalne inspekcije i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK), odnosno kontroli privatnog objekta u kome boravi grupa od 135 migranata, s kojima smo u nekoliko prethodnih dana, nažalost, imali više incidentnih situacija”, rekao je glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je akciji prethodio jučerašnji incident s grupom migranata iz istog objekta, koji su onemogućavali policijske službenike u obavljanju njihovog posla.

“Nakon sinoćnje dojave da se u Đačkoj ulici jedno lice nemoralno ponaša i da je vjerovatno u alkoholizovanom stanju, grupa migranata iz ovog objekta pokušala je onemogućiti pripadnike policije u procesuiranju problematičnog lica, gađajući ih raznim predmetima. Intervencijom dodatnih policijskih snaga, situacija je stavljena pod kontrolu, a slobode je lišeno šest stranih državljana”, dodao je Šiljdedić.

Istaknuto je da će svi migranti i izbjeglice koji nelegalno borave u privatnim smještajima ili na javnim površinama, uskoro biti izmješteni na lokaciju Vučjaka, gdje su u toku završne pripremne radnje, odnosno postavljanje šatora, te obezbijeđivanje vode i ostalih neophodnosti za prijem i smještaj veće grupe ljudi.

(Fena)