Sarajevo i Atina povezani direktnim letom

Aegean Airlines, najveći grčki avio prevoznik i član Star Alliance-a, uveo je, od juče, novu liniju iz Sarajeva za Atinu, u ljetnoj sezoni 2019. Linija Sarajevo – Atina, s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13. juna do 14. Septembra, omogućiće putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i mogućnost konekcija širom Grčke, od ostrva do unutrašnjosti. Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

 Za letove će se koristiti avionii DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika koga Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 avion.

V, B,

(NovaSloboda.ba)