Đukanović: Tuđe ne otimamo, naše ne damo

Crna Gora nema namjeru da otme nijedan metar tuđe teritorije, ali neće dozvoliti da se otima ono što pripada Crnoj Gori, poručio je predsjednik Milo Đukanović.

“Nema namjeru Crna Gora da otme metar prostora od bilo koga, ali nema namjeru ni da sa povezom oko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno”, poručio je Đukanović sa izborne konferencije Demokratske partije socijalista u Beranama, prenijeli su podgorički mediji.

Đukanović je poručio da nije bitno da li neko nosi odijelo ili mantiju, jer svi moraju poštovati zakone.

“Danas je vrijeme da shvate da nosili odijelo ili mantiju moraju biti jednako odgovorni prema državi Crnoj Gori. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljedni trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora raditi ono što mora raditi prema svakome, uključujući i one koji nose mantiju”, poručio je Djukanović.

Crnogorska vlada usvojila je  Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovesti, koji predviđa da sve vjerske zajednice, pa i Srpska Pravoslavna Crkva, moraju dokazati da su prije 1918. godine bile vlasnice crkvene imovine, inače će im ona biti oduzeta.

Mitropolija Crnogorsko primorska oštro se protivi tom zakonskom rješenju i traži da se povuče. Povlačenje zakona tražio je od Vlade Crne Gore ranije ove nedelje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vlada u Podgorici je odbila Vučićevu “molbu” i poručila da “ne dopušta bilo kome” da utiče na njene odluke.

(Beta)