Publika u Konjicu oduševljena komedijom kazališta “Lectirum” iz Zagreba

Na Velikoj sceni Narodnog univerziteta u Konjicu odigrana predstava u produkciji Kazališta „Lectirum“ Zagreb, komedija “Dekorater“, prema tekstu Donada Churchila, a u režiji Nine Torre Kleflin.

Više od 350 Konjičanki i Konjičana i gostiju „6. Festivala glumca BIH“, nisu krili oduševljenje prateći ovu dinamičnu komediju.

Uz mnogo smijeha, ovacijama i gromoglasnim aplauzom, publika je pozdravila sjajnu igru profesionalnog glumčkog trija, koga čine Ksenija Pajić, prvakinja Gradskog dramskog kazališta „Gavella“; nacionalni prvak, glumac HNK-a Zagreb, Goran Grgić i glumica Satiričkog kazališta „Keremmpuh“, Ines Bojanić.

Pred sami početka predstave, prisutnim se obratio se Benjamin Mušinović, direktor „Festivala glumca BiH“ u Konjicu, koji je, uz posebnu zahvalnost, istakao važnost partnerskih odnosa sa HKD “Napredak“ Konjic, koje u okviru projekta „Sedmica mira“ već tradicionalno učestvuje u programima „Festivala glumca BIH“, koji je ove godine, u svojoj šestoj sezoni, obogaćen regionalnim programom sa Hrvatskom, uz nesebičnu podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.

U ime Festivala i opštine Konjic za zagrebačku turistiičku zajednicu, Mušinović je predao poklone direktoru Kazališta „Lectirum“ Zagreb, glumcu Mladenu Čuturi, koji je istakao činjenicu da je „Festival glumca BiH“ u Konjicu organizovan prema profesionalnim standardima, izrazivši nadanje da će „Lectirum“ ponovo, s velikim zadovoljstvom, gostovati u Konjicu i njegovoj publici pokloniti nova teatrska izvođenja.

S. H.

(NovaSloboda.ba)

Foto: Vehid Šišić