Gradonačelnik Bešlić sa mještanima obišao prostor MZ Vrapčići i JP Deponija

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić danas se, u prostorijama Mjsne zajednice Vrapčići, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i djelatnicima Službe za inspekcijske poslove, sastao sa predstavnicima mještana u blizini deponije, kojom gospodari JP „Deponija“ Mostar.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo, a potvrđena je spremnost za rješavanje problema vezano za deponiju. Učesnici današnjeg sastanka složili su se da je ovu saradnju potrebno još dublje intenzivirati.

„Kako sam obećao predstavnicima mještana, došao sam da bi potvrdili saradnju i zajedničkim naporom pokušali otkloniti postojeće probleme“, naglasio je Bešlić.

Prema njegovim riječima, između dvije strane postoji veliko međusobno poštovanje i spremnost na zajednički rad.

Potom su učesnici sastanka posjetili područje JP „Deponije“ doo. Mostar i potoka Sušice.

„Veoma je važna komunikacija sa lokalnim vlastima te ukazivanje problema, koje će Grad Mostar u okviru svojih mogućnosti pokušati riješiti“, kazao je Bešlić.

Naglašeno je da Grad Mostar nije u mogućnosti riješiti sve probleme, te da je poslaia inicijativa Vladi FBiH i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, koji bi se trebali uključiti u rješavanje ovih problema.

Mještani okolnih naselja 20. juna deblokirali su područje oko JP“Depnije“ Mostar,pa je dogovoreno formiranje stručnog tima koji će raditi na iznalaženju novih mogućnosti za sanaciju ili premještanje odlagališta s trenutne lokacije, kao i traženja nekih dugoročnih savremenih rješenja pri zbrinjavanju otpada, vodeći računa o zaštiti okoline i zaštiti mještana koji žive blizu deponije.

(NovaSloboda.ba)