Maskirani napadači opljačkali benzinsku pumpu na Maslinama

Proteklog vikenda, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 25 krivičnih djela (12 na području Mostara, 5 na području Neuma, po 3 na području Konjica i Jablanice, te po 1 na području Stoca i Prozora).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je 6 prekršaja ( 3 na području Mostara i po 1 na području Konjica, Neuma i Čitluka).

Dogodia se 21 saobraćajna nesreća (10 na području Mostara, 6 na području Konjica, po 2 na području Čapljine i Čitluka i 1 na području Prozora), u kojima je jedno lice smrtno stradalo, tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede, dok je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena.

Na lokalitetu Dugo polje-Lukomir, opština Konjic, smrtno je stradalo jedno lice, koje je upravljalo četverociklom. Na lice mjesta izašli su pripadnici GSS Sarajevo, Hitna pomoć i pripadnici policije. Od strane dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Mostar i pripadnika PU Konjic izvršen je uviđaj na licu mjesta, te je utvrđeno da je na lokalitetu Obalj došlo do prevrtanja četverocikla Quad, marke Yamaha , kojim je upravljao S. A. (1965.) iz Sarajeva, koji je poginuo na licu mjesta, dok je saputnica A. DŽ. (1989.) iz Sarajeva zadobila povrede neutvrđenog stepena.

U noći između nedelje i ponedeljka, u 03,30 sati, PS Stolac je obaviještena da je na benzinskoj pumpi „BP Tioli“ na Maslinama izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da je razbojništvo izvršila dva nepoznata dva maskirana lica, koji su uz prijetnju vatrenim oružjem od radnika ukrali novac i udaljili se u pravcu Rivina. O svemu su upoznate sve policijske patrole na terenu, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)