„Orka“ pobjednik mitinga „Bambino Kup 2019“

Na olimpijskom bazenu “Otoka” održao se  plivački miting “Bambino Kup 2019” za najmlađe plivače, na kome je nastupilo 285 plivača iz 19 klubova. Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara na ovom mitingu predstavio se sa 29 plivačica i plivača, a od koji je njih pet zabilježilo svoje prve nastupe.

Mladi mostarski plivači po ko zna koji put dokazali su da pripadaju samom vrhu bh. plivanja. U konkurenciji 19 klubova iz cijele BiH, KVS „Orka“ iz Mostara osvojio je prvo mjesto u ukupnom plasmanu. Mladi mostarski plivači osvojili su ukupno 54 pojedinačne i štafetne medalje, od čega 27 zlatnih, 16 srebrnih i 11 bronzanih medalja.

Na mitingu su učestvovali: Petra Mandarić, Noah Mandarić, Jan Kovač, Tamara Pezer, Petra Pezer, Asja Đedović, Mak Torlo, Lea Pudar, Inea Harmandić, Nejla Ćerimagić, Jure Trubarac, Andrijana Škobić, Leon Špec, Stefan Dragić, Jakov Paradžik, Ishak Rahimić, Joško Rozić, Matko Rozić, Lovro Bagarić, Širin Alihodžić, Ajla Kulak, Mia Dužević, Danis Harmandić, Lucija Jakovljević, Filip Vizmara, Miro Ivanković, Petra Bezer, Nika Vrljić i Teodora Stanković.

„Orka“ ovu plivačku sezonu lagano privodi kraju, a svakako da će centralni plivački događaj u 2019. godini u Mostaru biti 3. Međunarodni plivački miting „Orka-Arena Cup 2019“, koji će se održati 6. jula na Gradskom bazenu, gdje se očekuje veliki broj plivača iz cijele BiH i regije. Iz kluba kažu da su pripreme u punom jeku, te da će se istinski potruditi da zajedno sa svojim partnerima i sponzorima osiguraju vrhunski sportski događaj. Ono što je posebna karakteristika ovogodišnjeg mitinga jeste podatak da je „Orka-Arena Cup 2019“ ispred Plivačkog saveza BiH nominovan kao mitnig na kome će se promovisati FINA World Aquatics day. Riječ je o događaju koji promoviše svjetska plivačka fedreacija FINA sa sjedištem u Laussannei, a svaka država članica njih 183, dužni su delegirati jedan miting koji se održava u njihovim matičnim državama kao događaj koji će promovisati ovu aktivnost.

„Orkina“ ljetna škola plivanja održava se u svojim redovnim terminima na bazenu u gradskoj banji na Musali, a sve informacije o upisu u Orkinu zimsku školu plivanja mogu se dobiti na web stranici kluba www.orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu, saopštili su iz KVS „Orka“.

(NovaSloboda.ba)