Pregršt zanimljivih događaja na ovogodišnjem Mostar Summer Festu

Pregršt zanimljivih događaja očekuje posjetiocena festivalskom spektaklu Mostar Summer Fest,koji se već petu godinu zaredom održava u industrijskoj zoni.

Uz odlične koncerte, koje će predvoditi Hladno Pivo, Vojko V, Partibrejkersi, Elemental, Ilija Đoković, Insolate, Ilija Rudman, Lag,  posjetioci će vidjeti cijeli niz zanimljivih popratnih programa, a organizacijski tim otkriva šta se ne smije propustiti.

Najprije osigurati ulaznice na vrijeme, jer festival počinje za tri dana.

Festivalske ulaznice koje omogućavaju ulaz na sve večeri Festa, u prodaji još samo danas, sutra i prekosutra. Naći ćete ih online na kupikartu.ba, zatim širom BiH na prodajnim mjestima sustava KupiKartu, kao i u Mostaru na info pultu Mepas Mall centra. Festivalske ulaznice su dostupne po cijeni od 45 KM, dok su jednodnevne ulaznice, koje će biti dostupne za kupovinu i na ulazu na Festival, dostupne po cijeni od 20 KM. Ukoliko se kupi festivalska ulaznica do srijede, svako će sebi osigurati uštedu od 15 KM.

Ulaskom u čarobnu industrijsku zonu ovog četvrtka, zabava kreće.

Valja svratiti svratiti do Žujinog chill out i pub cornera, gdje se može rashladiti uz različite vrste piva, a oni koji to vole kraće ili slađe, mogu navratiti do Rakija ili Cocktail cornera. Tu je i gastro bar, sladoled, palačinke i sve ono što je potrebno za okrjepu nakon cjelovečernjeg plesa.

Trodnevnu groznicu začiniće i adrenalinski sadržaji, za one koji avanturi ne znaju reći ne. Visoki selfie toranj može te dići čak više od 15 metara u vazduh, gdje će se sa svojom ekipom moći uslikati pravu ljetnu fotku, a viška adrenalina neće nedostajati nakon što se skoči sa velike platforme na dušek od 56 kvadratnih metara. Atmosferi će pridonijeti i cirkusanti, koji uživo donose preformans s vatrom i hodaju na štulama u svojim zanimljivim kostimima.

Nedaleko od toga čekaju različite društvene igre, poput ‘Čovječe ne ljuti se’, Twistera ili Šaha, gdje se može pokazati takmičarska strana, a festivalskih boja neće nedostajati na face i UV paintingu, a kući se može ponijeti svoja karikatura.

Festivalski fan shop Powered by Kratki rukav, u kome će se moći na licu mjesta gledati kako se na vašu novu, omiljenu festivalsku majicuradi print službenog dizajna ovogodišnjeg Festivala.

(NovaSloboda.ba)