Bogat program “Mostarskog ljeta”

U mostarskom Centru za kulturu danas je održana press konferencija, na kojoj su predstavljeni planirani sadržaji manifestacije „Mostarsko ljeto“, koja će u ovom gradu, na različitim lokacijama, trajati od 26. juna do 9. avgusta.

Ovu kulturno-turističku manifestaciju u četvrtak 27. juna otvoriće generalni pokrovitelj, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gospodine Šefik Džaferović. U programu koji će biti održan u Centru za kulturu, biće priređena izložba slika Ibrahima Novalića. Nakon izložbe, ispred Centra, biće priređen koncert „Mostar Rock School“.

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka.

Uz generalnog pokrovitelja manifestacije gospodina Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH, pokrovitelji su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grad Mostar.

Projekte „Mostarskog ljeta“ podržavaju Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline HNK-a.

(NovaSloboda.ba)