Bolnički i medicinski otpad ispred Kliničke bolnice pokupljen i odvezen na divlju deponiju

Nakon više od dvije sedmice, u toku noći je ispred Kliničke bolnice na Bijelom brijegu pokupljen i odvezen bolnički i medicinski otpad, i to na divlju deponiju, saopšteno je iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

“Iako su nas uvjeravali kako se na deponiju nije odlagao bolnički i medicinski otpad, već na za to predviđena mjesta, postavljali smo logična pitanja: ukoliko je to istina, kako je moguće da  15 dana bolnički otpad bude ispred ustanova u kontejnerima, a sve to nakon blokade dovoza otpada na deponiju?

Sada postavljamo pitanje: ukoliko postoji još neko ko vjeruje u to da medicinski i bolnički otpad godinama nije odlagan na deponiju, da li su onda ovo “predviđena mjesta”, na koja se odlagao godinama, što bi bila još veća katastrofa!”, navode iz GI “Jer nas se tiče”.

Iz GI “Jer nas se tiče” poruučuju da “isključivo što žele je normalan život dostojan čovjeka”, a njihova je obaveza, i građanska i moralna, ukazati na nepravdu!

“Još jedan dokaz svim građanima Grada Mostara da ih se ovaj problem itekako tiče!”, stoji na kraju saopštenja Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

(NovaSloboda.ba)