eMTeeM, nakon Bugarske i Srpca, u Crnoj Gori

Nakon uspješnog učešća na Domino festu u Srpcu, gdje se Mostarski teatar mladih predstavio sa predstavom “Maslinova grana”, koja je izvedena 105. put, ansambl predstave “Uspavanka za Mladenku” intenzivno se sprema za učešće na trećem festivalu na kome eMTeeM učestvuje ovog mjeseca.

“Maslinova grana” u Srpcu primljena je odlično i odaslala svoje poruke mira. Kao i kod svih izvođenja ove predstave, koju je režirala Amra Prutina, nakon predstave ansambl predstave sa publikom je posadio drvo masline ispred Doma kulture u Srpcu, da trajno svjedoči o željama mladih Mostara i Srpca da žive u miru i toleranciji.

Sutra ansambl predstave “Uspavanka za Mladenku” putuje u Kotor, u Crnu Goru, gdje će u petak, 28. juna u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, sa početkom u 19,30 sati, izvesti predstavu. Predstava se igra u okviru Festivala Scena za mlade, koji se održava u okviru Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Ovo je prvo učešće ove predstave na nekom festivalu i prvi izlazak na međunarodnu scenu. Predstava je autorski projekat Seada Đulića, a u njoj igraju Mia Musić, Šejma Delalić, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija, Damir Čobo, Alem Neziri i Faris Količić. Predstava je dokumentarno-poetsko svjedočanstvo o zločinu u selu Grabovica iz 1993. godine.

(NovaSloboda.ba)