Protest opozicije u četvrtak u parku, a ne na banjalučkom trgu

Mirni protest koji je za četvrtak, 27. juna najavila opozicija u Republici Srpskoj biće održan u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”, a ne na Trgu Krajine.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da su dobili policijsku dozvolu za ovo okupljanje koje će, kako je naveo, biti mirno, dostojanstveno i bez ijedne neprijatnosti.

Ipak, dodaje, jedan od zahtjeva će biti da naredni protest bude održan na glavnom trgu i na tom zahtjevu će biti istrajni.

“Htjeli su park, dobiće park. Oni bi najsrećniji bili da nas pošalju na Manjaču, ali negdje još dalje, da se ni ne vidimo. Mi ćemo biti istrajni u borbi da oslobodimo Trg Krajine i vratimo ga građanima”, dodao je Stanivuković novinarima u Banjoj Luci.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović dodao je da je cilj poštovanje osnovnih ljudskih i građanskih prava, te istakao da ljudi treba da “savladaju strah”.

“Apelujem da svi građani koji dođu ne provociraju policiju i da sve protekne u miru”, rekao je Vukanović.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Jovo Savanović rekao je da su dovoljan razlog za proteste ubistva u tom gradu, koja još nisu rasvijetljena.

(Fena)