Razija Mujanović članica FIBA Odbora za žensku košarku

Razija Mujanović i zvanično je postala članica FIBA Odbora za žensku košarku.

Legendarnu bosanskohercegovačku košarkašicu, koja je od 2017. i članica FIBA kuće slavnih, na ovu funkciju predložio je Košarkaški savez BiH na čelu s predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.

“Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Ženski odbor za košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura, nažalost, nije prošla.

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na Starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.

“Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Mirze Teletovića, primljena sam FIBA-nu Komsiju za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas Bosne i Hercegovine u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem, zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i sekretaru Čolanu, te svima vama koji ste vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavate”, kazala je Razija Mujanović, koja već neko vrijeme obavlja funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u KS BiH.

(NovaSloboda.ba)