Sutra počinje najjače izdanje Mostar Summer Festa

Sve je spremno za 7. Mostar Summer Fest, koji počinje sutra u industrijskoj zoni, a organizatori najvećeg open air festivala na ovom području poručuju da će posjetioci do subote uživati u odličnoj muzici i sjajnoj atmosferi.

Tako publiku dočekuju s dva stagea odlične produkcije s vrhunskih zvukom i nezaboravnim light show efektima kakve gledamo na festivalima širom Evrope. Zahvaljujući Festu u Mostar u samo tri dana dolazi čak 29 odličnih regionalnih imena, poput Hladnog Piva, Voja V, Partibrejkersa, Brkova, Elementala, Kreše Bengalke, Insolate, Ilija Đoković, Ilija Rudman, Lag, Tkno…

Festivalski program i detaljne satnice su poznate već od prošle sedmice. Festivalska vrata otvaraju se od 18 sati. Na Main stageu svirke kreću svaki dan već oko 19 sati, a na e-MOtion stageu party traje do sitnih jutarnjih sati. 

Festivalske ulaznice su dostupne još danas po cijeni od 45 KM. Kupovinom festivalske ulaznice se osigurava ušteda od 15 KM za sva tri dana ulaza, jer festivalskih ulaznica za vrijeme festa nema. Jednodnevne ulaznice od 20 KM su dostupne i danas, ali i u toku festivala na prodajnom štandu festivala, desno od ulaza. Svi oni koji planiraju kupovati ulaznice danas mogu ih naći na info pultu Mepas Malla ili online na sustavu kupikartu.ba

Na Festival je moguće doći putničkim automobilom s obzirom na veliki parking koji se nalazi ispred Festivalske zone, a uz to organizatori su osigurali i besplatan Mostar Summer Fest autobus, koji će sve večeri Festivala voziti kružno od 18 do 04 sata na relaciji Španski trg – Mostar Summer Fest. Za posjetitoce Festa tu je i posebna cijena taksija koju mogu ostvariti s kompanijom Moj Taxi, koji će sa Španskog trga do Mostar Summer Festa posjetioce voziti po cijeni od 1 KM, a kako biste iskoristili ovu pogodnost dovoljno je da dođete do Španskog trga i javite se na Moj Taxi info pult, koji će biti pozicioniran na trgu.

Kako bi se na festivalu kreirale posebne uspomene na najbolje festivalsko ljeto, organizacioni tim je otkrio par trikova za nezaboravan provod. U interaktivnoj CHILL – OUT zoni vas očekuju Žuja pub corneri s više od 20 vrsta piva, cocktail i rakija corner, roštilj, palačinke, sladoledi. Adrenalinske zabave neće nedostajati ni skokom na dušek, igranjem različitih društvenih igara, a kreativci imaju priliku za face painting i UV painting.

(NovaSloboda.ba)