Balerine iz Balet Mostar Arabesque na takmičenju Finala Dance World Cup 2019

Balerine iz Balet Mostar Arabesque (BMA) učestvovale su proteklog vikenda na svjetskom takmičenju Finala Dance World Cup 2019, koji se ove godine održava u gradu Braga u Portugalu.

Direktorica Balet Mostar Arabesquea profesorica Arleta Ćehić kaže je da su njene učenice u veoma jakoj konkurenciji uspjele ostvariti bolje rezultate nego na Balkanskim kvalifikacijama u Zagrebu.

Lora Trolić (6 godina) je u kategorije mini solo balet ostvarila napredak za cijelih 6 bodova u odnosu na kvalifikacije za DWC 2019, Eva Schafer (11) je u kategoriji Kids Solo National imala odličan flamenco nastup i osvojila čitavih 6,2 boda više u odnosu na kvalifikacije DWC 2019.

Najveće iznenađenje je priredilo izvanredno odjeljenje Balet Mostar Arabesque iz Širokog Brijega, koje je na kvalifikacijama osvojilo 70 bodova, a na svjetskom nivou jake konkurencije 83,7 poena, što je za čitavih 13,7 više.

Profesorica Ćehić istakla je da je Balet Mostar Arabesque i ove godine potvrdio svoj pravac njegovanja najviših vrijednosti rada i da je vidan razvoj baleta u Mostaru i Širokom Brijegu.

Izrazila je žaljenje što ostala djeca koja su se kvalifikovala, iz raznih razloga nisu mogla biti dijelom ovog talmičenja, saopšteno je iz Balet Mostar Arabesquea.

(Fena)