Durant odlazi u Brooklyn Netse

Američki košarkaš Kevin Durant u nedjelju je objavio kako napušta Golden State Warriorse, kojima se priključio 2016. godine, i prelazi u Brooklyn Netse.

Tridesetogodišnji Durant tu je vijest objavio na društvenim mrežama samo nekoliko sekundi nakon službenog otvaranja prelaznog roka u NBA. On će vjerovatno propustiti veći dio sezone 2019./20., a možda čak i cijelu sezonu, zbog povrede Ahilove tetive, koju je zaradio u petoj utakmici finala protiv Toronto Raptorsa, navodi Hina.

I prije same Durantove objave, ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski objavio je da će MVP finala 2017 i 2018. godine potpisati s Netsima četvorogodišnji ugovor vrijedan 164 miliona dolara.

Prema medijskim napisima, Netsi će dovesti i Kyriea Irvinga, takođe na četiri godine za 141 milijun dolara, kao i DeAndrea Jordana.

Što se tiče Duranta koji je sada slobodan igrač, on je, osim Brooklyn Netsa, razmatrao i Los Angeles Clipperse, New York Knickse, kao i ostanak u Golden State Warriorsima. “The New York Times” piše da su Warriorsi planirali ponuditi Durantu 221 miliona dolara na pet godina.

Durant, koji je deset puta biran u All-Star momčad. prošle je sezone imao prosjek od 26 koševa, 6.4 skokova i 5.9 asistencija u 78 utakmica.

(Fena)