Uhapšen Saša Sinđelić na osnovu međunarodne potjernice Interpola Zagreb

Službenici Sektora kriminlaističke policije su postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb, lišili slobode Sašu Sinđelića (38) iz Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

“Sinđelić je lišen slobode na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Zagreb, koja je raspisana radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi u trajanju od 21 godinu na koju je osuđen zbog krivičnih djela ubistva i teške krađe počinjenih na teritoriji Republike Hrvatske”, navodi se u saopštenju policije.

Prema pisanju srpskih medija, Sinđelic je osuđen u Hrvatskoj na 21 godinu zatvora zbog ubistva i krađe traktora, koje je počinio 2002. godine u Vukovaru, te je Hrvatska 1. juna 2017. uputila molbu Crnoj Gori za njegovo izručenje.

Sinđelić je proveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

RT CG podsjeća kako je Sinđelić svjedok saradnik u procesu koji je vođen protiv optuženih za pokušaj terorizma i nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori, na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, te da je zatražio politički azil u Crnoj Gori.

(Fena)