Predstavom “Ričard III” počeli 33. Dani teatra mladih

Izvođenjem “Ričarda III”, sinoć su počeli 33. Dani teatra mladih, retrospektivni festival najgledanijih eMTeeM – ovih predstava u prošloj sezoni.

Prilika je to da publika ponovo vidi najzanimljivija ostvarenja i proglasi najbolju eMTeeM – ovu predstavu u sezoni koja završava ovim festivalom.

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 20,30 sati, publici će se predstaviti ansambl predstave “Uspavanka za Mladenku”. Biće to 22. izvođenje ove poetsko-dokumentarne predstave, koju je, pored Mostara, vidjela i publika Banja Luke, Žepča i Kotora u susjednoj Crnoj Gori.

Ulaz na sve predstave je dobrovoljni prilog za poboljšanje gledališta i uslova gledanja predstava.

Danima teatra mladih završava redovno igranje predstava, ali to ne znači da Mostarski teatar mladih i u toku ljetnih mjeseci neće igrati predstave i gostovati širom BiH. Predstaviće se publici Jablanice, Bugojna, Banja Luke.., a počele su i završne pripreme za organizaciju 44. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike, koji počinje 27. avgusta 2019. godine svečanim 25. tim izvođenjem “Uspavanke za Mladenku”.

(NovaSloboda.ba)