Uhapšen sveštenik iz Višegrada, pronađen eksploziv

Split, 17.08.2014. - U prometnoj nesreći na području Šestanovac poginuo je vozač dok je 86-godišnji suvozač teško ozlijeđen i prevezen je u splitsku bolnicu, izvijestila je policija. Arhivska fotografija od 09.01.2013. godine prikazuje znak policije na policijskom automobilu. foto FaH/ Damir SENČAR /mm

U akciji policije RS, kodnog naziva „Lutka“, usmjerenoj na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapšena je jedna osoba iz Višegrada i pronađen eksploziv, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja MUPRS-a za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Slobode je lišen B. G.. Nezvanično, riječ je o svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu, a osumnjičen je da je izvršio kriivčno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet ekplozivnih materija.

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu, te pronađeno i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina –MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona.

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS na području opština Rogatica i Višegrad, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uhapšena osoba, kako je napomenula Miljanović, nalazi se na kriminalističkoj obradi, te će tokom dana biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

(Fena)