Akcija “Tebra”: SIPA na području Ljubuškog lišila slobode dva lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u saradnji sa USKOK-om i MUP-om.Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Tebra, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom  realizacije akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje  da su počinila krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine organizovani kriminal u vezi sa članom 195. neovlašteni promet opojnim drogama istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina municije raznog kalibra, 10 okvirova za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza „COBRA“.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zapadno-Hercegovačkog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

M. N.

(NovaSloboda.ba)