Južnoamerička fudbalska konfederacija odbacila Messijeve tvrdnje o namještanju

Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol) saopštili su danas da su tvrdnje argentinskog reprezentativca Lionela Messija da je takmičenje na Copa Americi namješteno kako bi ga osvojio domaćin Brazil neprihvatljive i neosnovane.

Argentina je osvojila treće mjesto na Copa Americi  pobedom protiv Čilea 2:1. Mesis je isključen u tom meču zbog koškanja sa protivničkim igračem Garyem Medelom, koji je, takođe, isključen, ali je nezadovoljan i suđenjem u polufinalnoj utakmici protiv Brazila.

Fudbalski savez Argentine žalio se zbog “brojnih sudijskih grešaka”, u porazu od Brazila 0:2, u polufinalu.

“Takmičenje je namješteno da bi ga osvojio Brazil. Ne moramo da budemo deo ove korupcije. Tokom ovog turnira pokazali su nam nepoštovanje. Nažalost, korupcija. Sudije nam nisu dozvolili da igramo fudbal, pomalo su ga pokvarili”, rekao je Messi.

Messi je odbio da prisustvuje ceremoniji dodjele broznanih medalja.

Čelnici Conmebol odbacili su Messijeve tvrdnje.

“Osnova fair-playa je da prihvatite rezultat sa poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih za takmičenja, u kojima je učestvovalo 12 ekipa pod jednakim uslovima, pokrenute neosnovane optužbe, koje dovode u pitanje integritet Copa Americe. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, igračima koji učestvuju i stotinama profesionalaca u Conmebol”, navodi se u saopštenju.

U finalu Copa Americe večeras igraju osmostruki šampion Brazil i Peru.

(Beta)