Sutra prezentacija javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava preduzećima

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. Sarajevo organizuje prezentaciju 4. javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta koja će biti održana sutra u Sarajevu.

Poziv je usmjeren prema svim poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće od minimalno 50 posto.

Grant sredstva osigurana su kroz “Challenge to Change”- C2C program koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Banja Luka, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

U prezentaciji će biti date osnovne smjernice o uslovima prijave i pojašnjeni koraci za on-line prijavu, najavljeno je iz Privredne komore FBiH.

(Fena)