Crnadak domaćin večere za učesnike sastanka ministara vanjskih poslova SEECP

Sarajevu večeru dobrodošlice za učesnike sastanka ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Europi (South-East European Cooperation Process – SEECP), koji će se danas održati u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“ u Sarajevu, saopšteno je iz MVP BiH.

Na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi u Sarajevu, na kome će učestvovati visoke delegacije učesnica SEECP-a, predstavnici Evropske unije i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), razgovaraće se o aktuelnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire, kao preduslovu za održivi razvoj, te regionalnim i evropskim integracijskim procesima.

Sastanak će biti održan u sklopu bosanskohercegovačkog predsjedavanja SEECP-om i prethodi Samitu SEECP-a na nivou predsjednika 9. jula na Jahorini, kojim će se okončati predsjedavanje Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom pod motom „Bolja povezanost za bolji život“.

Regionalna inicijativa Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) pokrenuta je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne saradnje, bezbjednosti i stabilnosti.

S. R.

(NovaSloboda.ba)