“Konjičko kulturno ljeto 2019”: Prikazan film “Hladni rat”

U kino sali Narodnog univerziteta Konjic sinoć je priređena projekcija filma Pawela Pawlikowskog “Hladi rat”.

Ovogodišnje filmske sadržaje na Konjičkom kulturnom ljetu , Narodni univerzitet Konjic organizuje u saradnji sa SFF-om i Obala Art Centrom,a  u okviru projekta „Operacija kino“, koji ima za cilj da u bh.  gradovima predstavi aktuelnosti evropske kinematografije.

“Hladni rat”, Pawela Pawlikoeskog, smješten je u vrijeme hladnog rata u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu. “Hladni rat” Pawela Pawlikowskog govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi, koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali su, ipak, sudbinski predodređeni jedno za drugo. Ovo ostvarenje je laureat pet nagrada evropske filmske akademije, a Pawlikowski je ovjenčan nagradom za najboljeg režisera.

”Konjičko kulturno ljeto 2019” večears u 21 sat u kino sali Narodnog univerziteta, u okviru projekta “Operacija kino”, Konjičanima i gostima ovog grada na Neretvi “donosi” porodičnu drama “Moje nevjerovatno ljeto sa Tes”, koja istražujući porodične odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti. Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin Variety ovaj je film proglasio jednim od 10 evropskih filmova koji se moraju pogledati.

Devetnaesta kulturno-obrazovna i turistička manifestacija “Konjičko kulturno ljeto 2019”, ima cilj da promoviše turističke potencijale Konjica kroz kulturne i umjetničke sadržaje i ove sezone pokloniće, u saradnji sa brojnim vladinim i nevladinim partnerima, mnoštvo teatarskih, muzičkih, likovnih, književnih, kinematografskih, savremenih i tradicionalnih programa i to sve do 4. septembra.

S. H.

(NovaSloboda.ba)