Osmanović sa predstavnicima Rukometnog saveza BiH: Sportisti ne smiju biti taoci bilo čijih loših odluka

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili, na sastanku u Sarajevu, da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcionisanju Rukometnog saveza, kako ne bi došao u pitanje nastup na Evropskom prvenstvu, za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman, saopšteno je iz MCP-a BiH.

Ministar Osmanović rekao je da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registrovanja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu.

„Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apelujem na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problem,a kako bi se obezbijedilo finansijsko funkcionisanje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije“, rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 hiljada maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka. Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbijedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbijediti sredstva za nastup na prvenstvu Evrope.

(NovaSloboda.ba)