Bešlić i mještani o rješavanju problema odlaganja i zbrinjavanja otpada

dav

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, načelnik Odjela za finansije i nekretnine Izet Šahović, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić i šef Službe za komunalne poslove Stjepan Šaravanja održali su danas sastanak u prostorijama JP Deponije s predstavnicima mještana koji žive u blizini sanitarne deponije JP Deponija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.

Sastanku su bili prisutni i predstavnici Mjesne zajednice Vrapčići, inicijative građana „Jer nas se tiče“, JP Deponija i predstavnik federalnog urbanističko-ekološkog inspektorata Ejup Salkić.

Na sastanku je potvrđena vrlo dobra  saradnja u cilju kvalitetnog rješavanja problema odlaganja otpada, a gradonačelnik Bešlić i svi učesnici sastanka konstatovali su kako postoji evidentan napredak u odlaganju i zbrinjavanju otpada na deponiji, a što je svakako i plod ovih sastanaka i saradnje ,koja je dogovorena proteklog mjeseca u Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Bešlić je zahvalio građanima na aktivnom učešću u unaprjeđenju sisstematskog i ekološki prihvatljivog zbrinjavanja otpada, te naglasio kako se samo zajednički i može doći do cilja, odnosno kvalitetnog životnog okruženja, kako za građane koji žive u blizini Deponije, tako i za sve građane Mostara.

Kako je i ranije dogovoreno, sastanci na ovu temu nastaviće se održavati, a javnost će o rezultatima i dogovorima s tih sastanaka biti pravovremeno informisana.

(NovaSloboda.ba)