Protest u Beogradu: Okupljeni građani su prava elita, jer se ne plaše da dignu svoj glas

Protest u Beogradu: Okupljeni građani su prava elita, jer se ne plaše da dignu svoj glas

Podpredsjednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila je sinoć na skupu “Jedan od pet miliona” u centru Beograda okupljenima da su oni, kako je rekla, prava elita, jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

“Lažna elita su svi oni koji iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću”, rekla je Rakić, navodeći da se Vučić “plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće usp,eti”.

Ona je rekla da se “lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije”.

Prema njenim riječima, u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada.

“Nema pravde, zato je tražimo na ulici, bićemo tu koliko god treba dok ne vidimo leđa Vučiću i svima onima koji uništavaju Srbiju”, poručila je Rakić, koja je članica Asocijacije slobodnih odbornika.

Kod Terazijske česme, okupljenima se obratio i Marko Radosavljević, koga je na prošlom pretestu u Beogradu policija privela zbog, kako je rekao, pištaljke.

“Nisu me ućutkali i neću prestati da se borim protiv ovog zla, koje je okupiralo državu”, rekao je Radosavljević.

On je poručio građanima da se mora pružiti “ozbiljan otpor ovom teroru”, napominjući da je on “za svaki legitiman građanski otpor”.

Jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” Miodrag Simović rekao je da “Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića”.

On je pozvao okupljene da odu do zgrade Rektorata, čija je dužnost da preispita rad svih univerziteta.

(Beta)