SIPA: Pretresi na četiri lokacije u okviru akcije “Viza”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Zeničko-dobojskog kantona proveli su u subotu operativnu akciju kodnog naziva “Viza”, koja je rezultat višemjesečne istrage i izvedena po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom  realizacije akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima falsifikovanje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa, otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsifikovanih ličnih dokumenata Republike Hrvatske (pasoši, vozačke dozvole i lične karte).

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšene osobe biće predate nadležnom tužilaštu na dalje postupanje.

Iz SIPA-e su zahvalili policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

M. N.

(NovaSloboda.ba)