Komšić i Džaferović primili članove Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH i federalnog ministra Bukvarevića

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili članove Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH i federalnog ministra Salku Bukvarevića, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Članovi Koordinacije informisali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutnom statusu boračke populacije. Izrazili su zahvalnost članovima PBiH na prijemu i na kontinuiranoj podršci koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su saradnju Koordinacionog odbora i resornog ministarstva, te izrazili podršku radu boračkih udruženja. Pozdravili su  jučerašnje usvajanje Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantovana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i bezbjedonosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni.

Članovi Predsjedništva BiH dali su podršku organizovanju manifestacija u BiH, kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za odbranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudn Ramić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)