Trajno oduzet kamion Mercedes Atego

Predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, uz asistenciju Sudske policije Federacije BiH, danas su u Gračanici preuzeli na upravljanje trajno oduzeto teretno motorno vozilo marke Mercedes Benz tip Atego 1223, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vozilo je trajno oduzeto na osnovu pravosnažne presude Opštinskog suda u Gračanici od 28. maja 2019. godine u predmetu protiv S. I., koji je osuđen za krivično djelo nedozvoljena trgovina i  biće smješteno u skladištu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Ovo je prvi slučaj trajno oduzetog motornog vozila u Federaciji BiH koje je predato na upravljanje ovoj agenciji.

Agencija će u skladu sa zakonskim modalitetima o trajno oduzetoj imovini, u što kraćem roku, preduzeti sve predviđene radnje i mjere vezane za ovo oduzeto vozilo.

U skladištu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom nalaze se vozila koja su do sada sudskim odlukama privremeno oduzeta i povjerena na čuvanje i upravljanje, saopšteno je iz ove agencije.

V. B.

(NovaSloboda.ba)