Više ministara napušta Vladu Hrvatske

Podpredsjednik hrvatske Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Već se zna da odlaze ministrica vanjskih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavnog sekretara Vijeća Evrope, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Po neslužbenim informacijama, umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, sadašnji ministar rada i mirovinskog sistwema, koga bi na tom mjestu zamijenio šef Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje Josip Aladrović, javlja Hina.

Umjesto ministrice za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska poslanica Vesna Bedeković.

Mario Banožić biće predložen za novog ministra državne imovine, a do sad  je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Ministricu vanjskih i evropskih poslova zamijeniće ambasador u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema neslužbenim informacijama, podpredsjednici Vlade RH trebali bi biti ministri finansija i unutrašnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Hrvatski premijer prošle sedmice najavio da da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

(Fena)