Preminuo ranjeni pravnik đakovačkog Centra za socijalnu pomoć

Đakovo, 09.07.2019 - U đakovačklom Centru za socijalnu skrb, prema neslužbenim informacijama, ubijena je dugogodišnja socijalna radnica Blaženka Poplašen, a pravnik te ustanove Ivan Pavić je ranjen. Na slici pripadnici policije tijekom očevida. foto HINA/ ds

U osječkoj opštoj bolnici u petak je preminuo Ivan Pavić, pravnik đakovačkog Centra za socijalnu pomoć, teško ranjen prošlog utorka kada je štićenik Centra Andrija Drežnjak pištoljem usmrtio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen.

Nakon ranjavanja, Pavić je prevezen u osječki Klinički bolnički centar (KBC), gdje je operisan, ali je cijelo vrijeme bio u teškom stanju na intenzivnom liječenju.

”Uprkos preduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, obavještavamo vas kako je pacijent danas preminuo. Ovim putem, izražavamo naše najiskrenije saučešće njegovoj porodici  i kolegama”, odgovorili su Hini iz ravnateljstva osječke bolnice.

Nakon zločina koji je potresao Hrvatsku, osumnjičeni Drežnjak (61) pobjegao je iz Centra za socijalnu pomoć, te je istu veče pronađen po dojavi građana nešto poslije 20 sati u polju između Đakova i mjesta Đakovački Selci, u blizini auto-ceste.

Uhapšen je uz uporabu sredstava vezivanja, pri hapšenju nije pružao otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje i novac.

(Fena)