Mladost iznenadila Velež

Pune tribine dočekale su fudbalere Veleža i Mladosti na otvaranju nove sezone BH Telecom Premijer lige BiH, a atmosfera na stadionu je bila skoro nestvarna za bh. prilike. Na kraju, radovali su se gosti, koji su došli do vrijedne pobjede.

Prve minute protekle su u u ispitivanju snaga, bez uzbuđenja i bez prilika.

I, onda, u 11. minui hladan tuš za domaće navijače. Mladost je, poslije odlične akcije, došla u vođstvo. Vehabović je izgubio loptu, do koje je došao Hiroš , koji je odlično uposlio Fanima, a ovaj bez oklijevanja lijevom nogom iskosa sa desetak metara poslao loptu iza leđa Bogdanovića – 0:1.

Samo dva minuta kasnije, Velež je bio u prilici da izjednači, ali je golman Bukvić sjajno intervenisao i odbranio šut Vehabovića.

Isti akteri bili su u centru pažnje u 15. minuti, ali je Bukvić i ovoga puta bio na visini zadatka.

Pokušao je Behram u 20. minuti, nema opasnosti po gol Bukvića.

U finišu prvog poluvremena, Velež ima više od igre, ali bez pravih prilika za postizanje gola.

U posljednjim trenucima prviog poluvremena, uzbuđenje pred golom Veleža, kada je Fanimo tražio penal poslije starta Čivića, a potom se u prilici našao kapiten Zvonić, ali je njegov šut sa desetak metara otišao iznad prečke.

Stadion Rođeni eksplodirao je u 51. minuti. Velež je izjednačio iz akcije, koju je započeo Brandao, a beriša završio golom – 1:1.

Radost domaćih trajala je samo tri boda, onda novi hladan tuš. Famnimo je asistirao, a Crnićki matirao Bogdanovića – 1.2.

Nesporazum Isakovića i Hasića umalo nije koštao goste da postignu autogol, ali je Bukvić u posljednjem trenutku spasio svoj gol.

Prilika za izjednačenje ukazala se Mostarcima u 33. minuti. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca izveo je Brandao, lopta je pogodila u glavu Bajića i odbila se u korner.

Dva minuta kasnije, Marques je silovito šutirao, a Bukvić bravurozno odbranio.

Bolju igru, gosti su, u 81. minuti, krunisali i trećim golom, koga je postigao Dragutinović.

Stadion Rođeni.

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni: Zvonić (Velež), Horić, Isaković, Bajić (Mladost)

Strijelci: 0:1 Fanimo (11′), 1:1 Berisha (51′), 1.2 Crnčki (54′), Dragutinović (81′)

Velež: Bogdanović, Dario, Zvonić, Marques, Čivić, Zeljković, Vehabović, Ćosić (od 46′ Ovčina), Behram (od 76′ Samardžić), Brandao,Berisha.

Mladost: Bukvić, Nikolić, Horić (od 73′ Hrustanović), Fanimo, Atajić, Hiroš, Hasić, Mujarić, Crnički (od 63′ Biber), Bajić, Isaković.

(NovaSloboda.ba)