Putin kaže da je “simpatisao” Trumpa na izborima 2016. godine

Odnosi Moskve i Washingtona već dugo su napeti zbog otkrića američkih obavještajnih službi da je Rusija pokušala uticati na rezultate predsjedničkih izbora 2016. godine.

Putin je rekao da se nikada nije, niti će se uplitati u američke izbore.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je “simpatisao” Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2016. godine, jer je želio ponovno uspostaviti normalne odnose s Rusijom.

U razgovoru s američkim rediteljem Oliverom Stoneom, koji je Kremlj objavio na svojim internetskim stranicama, Putin je rekao da se nikada nije, niti će se uplitati u američke izbore.

Odnosi Moskve i Washingtona već dugo su napeti zbog otkrića američkih obavještajnih službi da je Rusija pokušala utocati na rezultate predsjedničkih izbora 2016. godine, na kojima je Trump došao na vlast.

Američke agencije kažu da se Rusija služila dezinformacijama i drugim taktikama, kako bi poduprla Trumpovu kampanju. Putin to uporno odbacuje.

“Ako je bilo koji naš bloger, a ja ne znam ko je sve na internetu, iznio svoje mišljenje o situaciji u SAD-u na ovaj ili onaj način, to nije moglo odigrati odlučujuću ulogu. To je besmislica”, tvrdi Putin.

“Ali, simpatisali smo njega (Trumpa), jer je rekao da ponovo želi uspostaviti normalne odnose s Rusijom. Šta je u tome loše? I, naravno, mi nismo mogli ne pozdraviti takav stav”, dodao je ruski predsjednik, javlja Al Jazeera Balkans.

(Fena)