Pinifarina Batista zadivila novim izgledom

Predstavljen na sajmu automobila u Turinu prije nekoliko nedelja, ovaj nevjerovatni električni hiperautomobil impresionirao je sve prisutne novim Blu Iconica finišem.

Brilijantni tim Pininfarina brenda u Turinu su se pojavili sa neznatno izmijenjenim prednjim dijelom, koji za cilj ima da naglasi osjećaj i izgled ovog modela, predstavljajući sjajnu vizuelnu povezanost između prednjeg i zadnjeg dijela.

I dalje će se morati strpljivo čekati dan kada će Battista osvojiti ulice brojnih gradova, jer ovaj model i dalje prolazi kroz simulacije i testiranje, koje sprovodi glavni razvojni vozač, Nick Heidfeld , nekadšnji F1 i Formula 1 vozač.

Sa cijenom od dva miliona eura, nevejrovatni Battista model će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo sto pedeset jedinica, koje će biti podijeljene na čitav svijet.

Četiri električna motora koja pokreću ovog ljepotana, po jedan za svaki točak, proizvode nevjerovatnih 1.873 konjskih snaga i 2.300 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od nula do sto kilometara na sat se postiže za manje od dvije sekunde, sa maksimalnom brzinom od 350 kilometara na sat.

Pininfarina brend tvrdi da će hiperautomobil moći da pređe 450 kilometara sa jednim punjenjem.

Z. N.

(NovaSloboda.ba)