SOS Dječija sela BiH i ove godine dobitnik certifikata Poslodavac Partner!

SOS Dječija sela BiH šesti put nagrađena su certifikatom Poslodavac Partner, prestižnim priznanjem za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, te su  jedina neprofitna organizacija među nosiocima ovog prestižnog certifikata.

SOS Dječija sela BiH postigla su visoke ocjene u procjeni procesa za upravljanje ljudskim potencijalima u svih pet opsežnih ocjenjivanih područja, što reflektuje njihovu predanost ulaganju u zaposlenike i posvećenost konstantnom unapređenju radnih procesa u svrhu pružanja što bolje brige svojim štićenicima.

Na svečanoj dodjeli u prostorijama tvrtke Selectio, certifikat je Omaru Šehoviću, direktoru odjela za ljudske resurse i organizacijski razvoj,uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave firme Selectio, koja dodjeljuje certifikat.

SOS Dječija sela BiH posebno se ističu u promovisanju vrijednosti i misije i vizije organizacije kroz sve procese od zapošljavanja do nagrađivanja, te razvijaju organizacionu kulturu, koja stavlja na prvo mjesto zadovoljstvo i angažovanost zaposlenika i transparentnu i direktnu komunikaciju. Kvalitetno zapošljavanje je od najveće važnosti za SOS Dječija sela BiH, te se posebna pažnja stavlja na održavanje visokih standarda provođenja selekcije kandidata, posebno za SOS mame i SOS roditelje.

Općenito, briga o zaposlenicima se demonstrira u svakodnevnom poslovanju, te SOS Dječija sela BiH nude raznovrsne materijalne i nematerijalne benefite svojim zaposlenicima, mogućnosti fleksibilnih radnih aranžmana i programe za očuvanje zdravlja. Zaposlenicima se pružaju kontinuirana usavršavanja i razvoj u skladu s vrijednostima i visokim standardima rada, te se na taj način osigurava visoki nivo posvećenosti za brigu o djeci bez roditeljske pomoći.

Pozitivan stav prema zaposlenicima se preslikava i na pozitivan i proaktivan odnos prema društvenoj zajednici. u kojoj SOS Dječija sela BiH djeluju.

„Organizaciju SOS Dječija sela BiH vodi vizija svijeta, u kome su djeca i mladi zaštićeni i u kome uživaju sva prava! Svjesni smo da su naši zaposlenici najvažnija karika ka ostvarivanju naše vizije i zato u SOS Dječijim selima BiH želimo kreirati najbolje mjesto za njihov profesionalni razvoj i ispunjavajuću karijeru. Da smo na dobrom putu, govori i činjenica da već godinama ispunjavamo visoke kriterije certifikata Poslodavac Partner.“, istakao je Omar Šehović.

Trenutno je 61 nosilac Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

(NovaSloboda.ba)