Kod Međugorja pronađen nestali britanski državljanin

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) Čitluk pronašli su oko jedan sat iza ponoći na nepristupačnom terenu između Međugorja i Čapljine nestalog britanskog državljanina.

Hitna akcija potrage i spašavanja pokrenuta je na nepristupačnom i opasnom terenu između Međugorja i Čapljine odmah nakon dojave o nestanku, odnosno nakon što je pedesetrogodišnji Poljak P. Z. s prebivalištem u Škotskoj javio hitnoj pomoći da je zalutao “s nekog brda” kod Međugorja i izgubio se, izvijestio je u utorak Savez gorskih službi spašavanja u BiH.

Prikupljanjem informacija, primjenom savremene teorije i metoda potrage, te digitalnih alata koje gorske službe spašavanja koriste u svom radu, suženo je područje potrage i oko jedan sat iza ponoći potražni tim GSS-a pronašao je nestalog u nepristupačnom terenu između Međugorja i Čapljine.

Nakon toga, pružena mu je prva pomoć, pa je uz pomoć gorskih spašavatelja spušten u Međugorje u 3,15 sati.

Jutrošnja akcija primjer je dobre saradnje Hitne pomoći Čitluk i gorskih službi spašavanja, a istovremeno pokazuje koliko je važno na vrijeme obavijestiti GSS o nestanku osobe na nepristupačnom terenu, navode iz Saveza.

(Fena)