Na prodaju Elvisov motor i dva automobila

Prošlo je više od četrdeset godina nakon što je Elvis Elvis Presley napustio ovaj svijet, ali on i dalje vlada srcima ljubitelja muzike iz čitavog svijeta.

Američki pjevač bio je veliki ljubitelj automobila, a posjedovao je brojne modele i motore tokom svog života. Sada se nekoliko modela, koji su bili u njegovom vlasništvu, nalazi na aukcijskoj prodaji, dajući jedinstvenu priliku njegovim fanovima da ih učine svojim posjedom.

Na aukciji će se naći njegova lična limuzina, odnosno bijeli 1973 Lincoln Continental. “Vrhunska limuzina, koja je bila u Elvisovom ličnom vlasništvu, kupljena je nakon što je on vidio ovaj model na filmu. Činjenica je da je on vozio više puta i da je zaista volio”, stoji u opisu.

Potom, dio aukcije će biti i Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide, za koji se vjeruje da je u pitanju posljednji motor koji je on ikada kupio. Elvis je prevezao svoj motor iz Kalifornije do Memfisa i prodao ga devedeset dana prije svoje smrti. Motor je bio izložen u Pioneer Auto Museum u Južnoj Dakoti, od početka osamdesetih godina.

Na kraju, treće vozilo koje će se naći na prodaji je jedan od tri GMC pikap modela, koje je Prisli kupio tokom šezdesetih godina.

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)