Nova vila Rogera Federera

Teniski as Roger Federer uskoro će se preseliti u svoju novu luksuznu vilu u Švajcarskoj, koja je smještena na obalama jezera Cirih.

Njegova nova vila košta preko osam miliona eura, a on će se sa porodicom preseliti u nju krajem ove godine. Takođe, u ovoj vili bi trebalo da mu se pridruže i njegovi roditelji, koji će živjeti u odvojenom luksuznom stanu, koji je dio ove vile. Građevina koja je novi dom ovog vrhunskog sportiste nosi naziv The Residence, a ima prozore od poda do plafona, veliki bazen i balkone sa veličanstvenim pogledom koji se pruža preko jezera Cirih. Federer se iz svog rodnog Bazela preselio u Volerau u martu 2008.godine, godinu dana prije nego što se oženio.

Inače, njegova vila smještena je na oko 20 minuta od Ciriha i sat vremena od Bazela, a Volerau je poznat kao jedna od opština sa najnižom stopom poreza u Evropi. Samim tim, njihova liberalna poreska struktura privlači veliki broj multimilionera. Vozač Formule 1 Kimi Raikkonen i Felipe Massa, kao i mnogi drugi, odlučili su se da žive baš u ovom kraju.

Federerova nova vila sa staklenim zidovima smještena je na posjedu od oko 1.5 hektara i ima podzemni parking. Vila ima površinu od 500 m2, te će slavni teniser sa svojom porodicom ovde moći da uživa u komforu.

Na mjestu na kom će niknuti ova vila, mogu se vidjeti užurbani radovi i vrijedni majstori, pošto se trude da ova prestižna, savremena građevina sa veličanstvenom glazurom bude gotova ove godine. Inače, za projekat izgradnje angažovana je kompanija Kamata Development.

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)