Pronađeno 7 ručnih bombi

Sinoć u 21,56 sati, u Operativni centar CZ HNK-a PS Mostar-Centar stigla je prijava o pronalasku ručne bombe “kašikare” pored rijeke Neretve. Uprava za CZ i Vatrogastvo Konjic prijavila je pronalazk 4 bombe, koje su pohranjene u magacinu  CZ-e. Iz PS Stolac prijavljen je pronalazak 2 ručne bombe u koritu rijeke Bregave. Prijave su proslijeđene  timu Mostar „A“ i Službi za NUS  pri FUCZ-e Sarajevo.

U protekla 24 sata, na području Mostara (Rodoč, Humilišani, Hodbina, Kočine, Bišće polje, Južni logor) registrovani su požari, u kojima je gorila trava i nisko rastinje.

U Strugama, Gnjilištima, Čeljevu, Višićima (Čapljina) gorila je trava, nisko rastinje i smeće, dok je u Trebižatu gorila ostava uz porodičnu kuću.

U ulici Luka (Konic) gorio je kontejner sa smećem.

Na odlagalištu  Klepovica /Neum) gorio je otpad, a u ulici Ruđera Boškovića u istom mjestu gorio je kontejner sa smećem.

Na području HNK-a registrovano je 10 krivičnih djela i 5 slučajeva remećenja javnog reda i mira, a dogodilo se i 5 saobraćajnih nesreća, u kojima su 2 lica zadobila lakše tjelesne povrede.

(NovaSloboda.ba)