Faruk Hadžibegić selektor Crne Gore

Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić (61) novi je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, objavio je u četvrtak Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore.

Hadžibegić će prvi put voditi reprezentaciju 5. septembra u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske u Podgorici. Samo pet dana kasnije, čeka ga i kvalifikaciona utakmica za EURO 2020 protiv Češke, takođe u Podgorici.

Crna Gora je 7. juna ostala bez selektora nakon što je srbijanski trener Ljubiša Tumbaković odbio voditi momčad u utakmici s Kosovom. Istu veče, Fudbalski savez Crne Gore Tumbakoviću je uručio otkaz.

Hadžibegić je do sada kao trener radio u francuskim klubovima Sochauxu, Troyesu, Dijonu, Bastiji i Valenciennesu, te u španjolskom Betisu i tuskom Gaziantepu, a bio je i selektorBosne i Hercegovine.

Hadžibegić je peti selektor crnogorske fudbalske reprezentacije. Prije njega Crnu Goru su vodili Zoran Filipović (2007-09), Zlatko Kranjčar (2010-11), Branko Brnović (2011-15) i Ljubiša Tumbaković (2016-19), podsjeća Hina.

(Fena)