Glumac Jackie Chan naručio super jahtu

Kinesko brodogradilište Jinlong lansiralo je svoju najnoviju superjahtu, koju je od njih naručio niko drugi nego glumac Jackie Chan.

Ultra luksuzni brod, koji je dug 46.5 metara, naručen je prije dve godine, sa konstrukcijom koja se odigrala u Jinglong Huludao Yacht Industry Park ustanovi.

Holandska Yacht Design & Naval Architecture kompanija Mulder Design dobila je zadatak da se pozabavi celokupnim eksterijerom, kao i enterijerom Jinlong 4601. Mulder Design je prehtodno radio na modelima brendova, kao što su Sunrise, Baglietto, Heesen i Benetti.

Jahta koja je u cijelosti kreirana od aluminijuma posjeduje aerodinamični, ali istovremeno klasični dizajn, koji je finiširan monohromatskom bijelom bojom, koja kao kontrast ima crnu nijansu trupa. Naziv JinLong ispisan je na prednjem dijelu u zlatnim tonovima.

Luksuzni brod pokreću twin MTU 16V 2000 M84 dizel motori, koji mu daju maksimalnu brzinu od 21 čvora, dok se maksimalni raspon od impresivnih 3.000 nautičkih milja može postići pri brzini krstarenja od 12 čvorova.

Ovo, inače, nije prva jahta koju slavni glumac posjeduje, jer je prije dve godine kupio luksuzni brod kineskog brodogradilišta Ruiying Yachts, koji je pun vrhunskih pogodnosti.

Više detalja o novom brodu Džeki Čena biće otkriveno, nakon što on prođe sve morske probe.

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)