Noževima napali Ozila, Kolašinac ih goloruk otjerao (VIDEO)

Vezni fudbaler Arsenala Mesut Ozil napadnut je danas, a pitanje je kakav bi krajnji ishod bio da mu nije pomogao Sead Kolašinac.

Bivši njemački reprezentativac bio je meta napada dvojice pljačkaša na motorima, koji su ga dočekali i napali noževima.

Ozil se u trenutku napada vozio kroz London, kada su razbojnici pokušali da mu otmu njegov crni Mercedes G klase.

Na video snimku se vidi da je Kolašinac iskočio iz automobila i goloruk krenuo da se obračuna sa naoružanim napadačima. Ozil je ostavio automobil nasred ulice i pješice je pobjegao u obližnji turski restoran, gdje je ga je osoblje prepoznalo.

Engleski mediji navode da su konobari i i kuhari pritrčali kako bi mu pomogli, a potom su potrčali za napadačima.

Policija je navela da su dvojica maskiranih napadača na motorima pokušala da opljačkaju fudbalera, ali su Ozil i njegov saputnik ostali nepovrijeđeni. Niko još nije uhapšen, a policija nastavlja sa istragom.

Video s nadzornih kamera je glavna tema na Twitteru, a mnogi su oduševljeni nevjerovatno hrabrim potezom Kolašinca.

U nastavku možete pogledati neke od najboljih komentara na Twitteru.

“Kakav lik! Nevjerovatan video Kolašinca koji se borio s dvojicom razbojnika koji su imali noževe i pokušali opljačkati Ozila. Nevjerovatan je”.

“Svi trebaju jednog Kolašinca u svom uglu. Poštovaću ga zauvijek”.

“Kolašinac zaslužuje doček na Emiratesu zbog ovog hrabrog poteza protiv naoružanih razbojnika. Imam veliko poštovanje prema njemu zbog ovoga”.

“Drago mi je što su Ozil i Kolašinac i njihove supruge dobro nakon napada danas. Sead se sam borio s njima i pokazao da je zvijer”.

“Kolašinac je tenk. Ozil se prepao i nije smio ništa, a Kolašinac je reagovao hrabro i svaka mu čast. Mogli su ga povrijediti s noževima i nadam se da je dobro”.