Matt Dillon u novoj Brioni kampanji

Brioni brend odabrao je Matta Dillona kao lice svoje nove zimske 2020 Tailoring Legends kampanje.

Slavni hollywoodski zavodnik lako se može opisati kao oličenje klasičnog džentlmena.

“Smatran jednim od najcjenjenijih glumaca svoje generacije, Dillon ojačava vezu našeg brenda sa Hollywoodom”, stoji u zvaničnoj objavi Brioni breda.

Osnovani 1945.godine u Rimu, Brioni je jedan od najvećih italijanskih sartorijalnih muških brendova. Svi – od Clarka Gabla i Johna Waina, odnosno Gary Coopera i Henrya Fonde nosili su odijela sa njihovim potpisom. Brioni odijela je nosio i Pierce Brosnan u svim svojim James Bond filmovima, kao što je to učinio Daniel Kreg u Casino Royale.

Dillon je jedan od najsvestranijih glumaca današnjice, koji se pojavio u šesdeset tri filma, započevši svoju karijeru kao tinejdžer buntovnik u Over the Edge 1979.godine. On je bio nominovan za Oscara i Zlatni Globus za svoju ulogu rasističkog policajca u Crash filmu, dok je dobio brojne pohvale za svoje uloge drogiranog vođe bande u Drugstore Cowboy, opsesivnog privatnog detektiva u There’s Something About Mary i The House That Jack Build, gde je igrao serijskog ubicu.

Rođen u New Rochelle, pedeset petogodišnji Dillon je režirao i svoj sopstveni film, koji je dobio brojne pohvale kritičara – City of Ghosts.

U svojoj novoj Brioni kampanji, Dillon se pojavljuje sa svojim istovremeno grubim i osjetljivim karakterom, a pozirao je pred objektivom fotografa Gregory Harrisa. Crno-bijele fotografije naglašavaju Dillonovu interesantnu ličnost, kao i sposobnost da unese individualni osjećaj stila svemu što ponese.

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)