Jeff Bezos najbogatiji čovjek na svijetu

Jeff Bezos, vlasnik CEO Amazon kompanije, najbogatiji je čovjek na svijetu.

On je uspio da pretekne Bila Gatesa i svrgne ga sa trona, sa bogatstvom koje je procijenjeno na 125 milijardi dolara. Ipak, pored slavnog osnivača Microsofta provlači se još jedna osoba i spušta ga za ljestvicu niže – u pitanju je francuski milijarder Bernard Arno.

CEO kompanije LVMH, ima procijenjenu vrijednost od oko 108 milijardi dolara, nakon što je tokom protekle godine pridodao 39 milijardi dolara svom bogatstvu. On se sada nalazi na drugoj poziciji liste najbogatijih, a tu poziciju je Bil Gates držao duže vrijeme. Prema osvježenoj listi, Bil Gates je sada treći, sa bogatstvom od oko 107 milijardi dolara. Ipak, kako izvještaj govori, Gates bi vjerovatno bio na prvom mjestu liste, da nije njegovih velikodušnih donacija humanitarnim organizacijama.

Tokom godina, Arno je izgradio LVMH i pretvorio ga u moćnu kuću luksuza, koja kontroliše brendove, kao što su Louis Vuitton, Christian Dior i Givenchy, uz brojne druge. Ambiciozni sedamdesetogodišnjak je bio u vijestima skoro, jer je obećao da će donirati 224 miliona dolara za rekonstrukciju crkve Notre Dame u Parizu.

Z. N.
(NovaSloboda.ba)