Otkrivamo: Koliko košta najskuplji parfem na svijetu?

Nakon kreiranja ultra luksuzne “Billionaire Vodka”, dizajner Leon Veress ponovo je u centru pažnje, zbog svoje najnovije ponude.

Zadovoljavajući poznavaoce luksuza, ovaj mag dizajna sada je predstavio unikatni parfem za svu gospodu koja ne mare za cijenu. Nazvan “Billionaire Fragrance for Men”, ovaj parfem predstavlja egzotičnu varijantu umjetnosti kreiranja parfema, a ujedno je najskuplji svoje vrste u čitavom svijetu.

Sa cijenom od nevjerovatnih 2.25 miliona dolara, parfem dolazi u formi 1.5 litara najčistije Eau de Parfum. I dok on sadrži nekoliko opčinjavajućih nota, proizvodni proces koji se krije iza njega opravdava visoku cijenu. Dok se filtrira, parfem prolazi kroz dijamante koji su vrijedni nekoliko miliona dolara. Drago kamenje podaruje markantne note mirisu, koje se ne mogu uporediti sa bilo kojim drugim. Billionaire Fragrance dolazi u elegantnoj flašici, koja je dekorisana sa 1.000 svjetlucavih dijamanata.

I dok dekanter od litar ipo možda nije dobar za svakog on nas, oni koji žele da probaju ovaj fantastični miris mogu se odlučiti za regularnu verziju parfema. Malo jeftinija opcija dolazi u formi 100 ml Eau de Parfum, u flašici koja je dekorisana drvenom etiketom koja je potopljena u miris. Sa svakom kupovinom ovog parfema, kupac dobija i VIP karticum koja će mu omogućiti da kontaktira direktno slavnog dizajnera, ukoliko kojim slučajem poželi da proba još neko njegovo remek djelo.

Z. N.

(NovaSloboda.ba)