Požar u šibenskoj Dubravi podmetnut, uhapšena žena

Šibenska policija utvrdila je da je požar u šibenskoj Dubravi namjerno izazvan i uhapsila je ženu koju dovodi u vezu s tim, saopštio je u nedelju hrvatski MUP.

“Vezano uz požar koji je 27. jula oko 13,30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim uviđajem policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru. Predanim radom i na osnovu saznanja prikupljenih uviđajem, policijski službenici Policijske uprave šibensko- kninske suzili su krug osumnjičenih osoba, te tokom popodneva uhapsili žensku osobu, koju dovode u direktnu vezu s izazivanjem požara”, navodi se u saopštenju.

Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija će, najavljeno je, pravovremeno izvijestiti javnost kad se za to steknu svi uslovi.

Lokalni portal ŠibenikIN prenosi neslužbene informaciije kako je riječ o ženi, koja je u julu 2017. godine namjerno izazvala sedam požara na području Dubrave kod Šibenika, kod zaseoka Relje i Junakovići. Sve te požare izazvala je na privatnim parcelama mještana, a tada je veća šteta izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika tih zemljišta.

(Fena)