SolidArt u Banja Luci

Mostarski teatar mladih od juče je u Banja Luci, gdje će se predstaviti novom interaktivnom predstavom “Različitosti, da ili ne”.

U okviru projekta projekta SolidArt, koji zajednički provode Dječije pozorište Eko Art Bugojno u partnerstvu sa Udruženjem za djecu i osobe sa posebnim potrebama Leptir Bugojno, mladi iz Dječijeg pozorišta Eko Art, Mostarskog teatra mladih i DIS teatra Banja Luka su, primjenjujući teatarske tehnike, istraživali položaj, jednakopravnost i probleme ranjivih grupa i kreirali sadržaje kojima o tome progovaraju. Rezultati, u vidu predstava, izložbi, prikazivanja dokumentarnih filmova i razgovora na okruglim stolovima, biće prikazani kroz tri SolidArt festivala, koji će se održati tokom ljeta u Banja Luci, Bugojnu i Mostaru. 

Ove aktivnosti podržane su u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNESCO, UNDP i UNICEF, u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

(NovaSloboda.ba)